Uzaktan Öğretim ve Notlandırma Sistemi

Sevgili öğrencilerimiz,

COVID-19 salgını ile ilgili olarak gelişmeleri sizler de takip ediyorsunuzdur. Gerekli önlemlerin alınması için hepimizi gayret gösteriyoruz ve süreçte sizlerin eğitiminin aksamaması için de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Doğal olarak sistem yavaş yavaş oturuyor ama ilk gün söylediğimiz gibi sizin eğitiminizi aksatmayacak her türlü önlem alınıyor. Bu nedenle, en azından derslerinle ilgili süreç açısından kaygılanmamanızı öneriyorum. Siz, öncelikli olarak kendinizin ve çevrenizin sağlığı açısından gerekli önlemleri alın, ilk önceliğimiz sizin sağlığınızdır.

Bazı dersler eşzamanlı (senkron), bazı dersler artzamanlı (asenkron) ve bazı dersler de her ikisi sistemi ortak kullanarak verilmektedir. Dersin doğasına göre kullanılan yöntemler ve araçlar farklılık gösterecektir, bu çok normal. Öğretim elemanlarımız, sizlerin bu süreci en etkin şekilde geçirmeniz için gerekli düzenlemeleri yapıyorlar. Ancak sizlerin de benzer gayreti göstermeniz gerekiyor. Uzaktan eğitim için kullanılan Moodle sisteminde, öğrencilerin orada geçirdikleri süre, takip ettikleri forumlar, bağlantılar, okuma materyallerine erişimleri gibi bilgiler sistem tarafından kaydedilmekte ve öğretim elemanlarına rapor olarak sunulmaktadır. Dönem sonu değerlendirme sistemlerinde sizin orada ne kadar etkin olduğunuzun da değerlendirilmeye alınacağını düşünmeniz faydalı olacaktır. Ancak tüm değerlendirmenin nasıl yapılacağı daha sonra belirlenecek. Siz, şimdlik, bu konuyu ikincil plana atın. Sizleri mağdur etmeyecek ve performansınızı ölçebilecek farklı yöntemler uygulanacaktır. Ancak şu anda sizin yapmanız gereken derslerinize odaklanmak ve Moodle üzerinden derslerinizi aksatmadan takip etmektir. Sizin de çok iyi bildiğiniz gibi bütün çalışmayı en sona bırakırsanız maalesef hem bu süreci çok kötü geçirmiş olursunuz hem de performansınız düşer. Mümkün olduğunca günlük çalışmaya devam etmenizi şiddetle öneriyorum.

Sevgili öğrencilerimiz,

Bu sürecin daha sağlıklı yürümesi için sizlerden gelecek dönütler bizim için çok önemli. Bu nedenle aşağıdaki formu doldurursanız bize çok yardımcı olacaksınız.

Sağlıklı günlerde buluşmak üzere.

Prof. Dr. Doğan Kökdemir
Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan V.