Uzaktan Öğretim Hakkında Bilgilendirme

Sevgili öğrencilerimiz,

23 Mart 2020 Pazartesi gününden itibaren derslerinizdeki aksamaları en az indirgemek amacıyla tüm üniversitede olduğu gibi Fen-Edebiyat Fakültesinde de derslerin yürütülmesinde uzaktan eğitim yöntemlerini kullanmaya başlayacağız. Dersleriniz - aksi belirtilmedikçe - Moodle üzerinden yürütülecektir. Uzaktan eğitim kapsamında olan her dersle ilgili olarak öğretim elemanından size bir bilgilendirme mesajı (SMS) gelecektir. Fakültemizde şu an için 163 lisans ve 33 lisansüstü ders bu kapsama dahil edilmiş durumdadır. Özellikle laboratuvar uygulamalarının yoğun olduğu ya da özel anlatım yöntemleri gerektiren bazı dersler uzaktan öğretim modülüne dahil edilmemiştir. Onlarla ilgili daha sonra farklı telafi sistemleri uygulanacaktır.

Sorularınız olduğunda kendi Bölümlerinizdeki sorumlu öğretim üyesine danışabilirsiniz:
Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü - Dr. Öğr. Üyesi Selen Aktari Sevgi (Bölüm Başkan Yardımcısı)
Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü - Dr. Öğr. Üyesi Başak Kandemir
Mütercim Tercümanlık İngilizce Bölümü - Dr. Öğr. Üyesi Selim S. Sütçü (Bölüm Başkanı)
Psikoloji Bölümü  - Dr. Öğr. Üyesi Esra Güven (Bölüm Başkan Yardımcısı)
Sosyoloji Bölümü - Dr. Öğr. Üyesi Ceyda Kuloğlu ((Bölüm Başkan Yardımcısı)
Türk Dili ve Edebiyat Bölümü - Dr. Öğr. Üyesi Melike Üzüm (Bölüm Başkan Yardımcısı)

Yaşanan olağanüstü durum nedeniyle uzaktan eğitimle ilgili kaygı yaşıyor olabilirsiniz ve bu kaygınız çok doğal. Ancak bu süreçte en önemli amacımızın eğitim de dahil olmak üzere normal rutinlerimizi devam ettirmek olduğunu aklımızda tutmalıyız. Bir anda değişen eğitim sistemi size daha "az" ya da daha "kötü" bir eğitim sunmayacaktır. Aksine, burada edindiğiniz deneyimi, her şey yoluna girdikten sonra yapacağımız tamamlama toplantılarıyla / dersleriyle birleştirdiğimizde oldukça verimli bir dönem geçireceğimize tanık olacaksınız. Kısacası eğitim açısından bir kaybınız olmaması için her türlü önlemi aldık ve bundan sonrasında da almaya devam edeceğiz. O konuda hiçbir endişeniz olmasın. Olası her türlü aksaklık için önlemlerimizi aldık. Ancak bu sistemin sağlıklı bir şekilde yürütülemesi en az bizim kadar sizlerin de katkısına bağlıdır. Uzaktan öğretim modeli, öğrencilerin eğitimin sorumluluğun farkında olmalarını ve bu konuda gereken çabayı göstermelerini bekler. Hepimiz için olağan dışı bu süreci mümkün olan en sağlıklı ve en verimli şekilde atlatabilmek için birlikte çalışacağız.

Bu süreçte lütfen Fakülte internet sayfamızı ve resmi Twitter hesabını sıklıkla takip ediniz.
Moodle yardım kılavuzu için lütfen burayı seçiniz.

Sevgiler,

Prof. Dr. Doğan Kökdemir
Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan V.